Wednesday, October 26, 2011

'China steekt geld in noodfonds eurozone'

PEKING - China en andere opkomende landen hebben toegezegd de zwakke eurolanden te helpen door geld te steken in het Europese noodfonds. Dat schreef China Daily woensdag op basis van een bron rond de beleidsmakers in Brussel.

De Europese Unie maakte woensdag bekend dat de topman van het noodfonds (EFSF), Klaus Regling, vrijdag een bezoek brengt aan Peking.

Volgens de krant, die in handen is van de Chinese staat, willen de opkomende landen de financiële steun aan de eurozone via het Internationaal Monetair Fonds (IMF) laten lopen. In ruil daarvoor willen de landen wel een grotere zeggenschap bij het IMF.

De toezegging wordt mogelijk opgenomen in het definitieve akkoord over de bestrijding van de eurocrisis dat naar verwachting in de loop van woensdag bereikt wordt, aldus de bron.

Europese leiders spelen al langer met het idee om landen als China en Brazilië om hulp te vragen om de slagkracht van het noodfonds te vergroten. Het EFSF-fonds beschikt in de huidige staat over 440 miljard euro. De financiële markten achten dat te weinig om grote eurolanden die gebukt gaan onder enorme schuldenlasten, zoals Italië, te kunnen redden.

China heeft die steun herhaaldelijk aangeboden. De eurozone is veruit de grootste afzetmarkt voor China, dat er dus alle belang bij heeft om de crisis te bezweren.


Bron; Telegraaf.nl

Goh, komen we weer een stapje dichterbij NWO? Gaat China nu eindelijk laten zien dat ze doorhebben dat ze de nieuwe wereldmacht zijn? Mensen het noodfonds was in eerste instantie 750 MILJARD euro, dit was om alle noodleidende landen te helpen, de schuld van Griekenland echter heeft zo goed als het maximum van het noodfonds bereikt, hoe lang moet het in godsnaam duren voordat jullie mensen door hebben dat dit een grote geldklopperij is met een verborgen agenda?!

1 comment:

Alrik said...

Helemaal mee eens , gaat China even laten zien hoe aardig ze wel niet zijn.....
De hele crisis is vanaf het begin gemanipuleerd om ons allemaal in een hoekje tedrijven.

Nou als er geen geld bestond was er helemaal niets aan de hand geweest tenminste...in zo verre dan.Want er is van alles aan de hand.