Tuesday, January 11, 2022

'Vermiste Duitse jongen stierf mogelijk op boot bij Amsterdam'

De in 1993 uit Berlijn verdwenen 12-jarige Manuel Schadwald is mogelijk als kinderprostitué omgekomen op een boot bij Amsterdam. Dat blijkt uit een onderzoek dat het AD en de Duitse krant Welt am Sonntag deden. 

11 juli 2015, 10:04

De melding van de verdwijning bij de politie in Berlijn.

De Duitse jongen vertrok op zaterdag 24 juli 1993 vanuit zijn ouderlijk huis in Berlijn, daarna heeft niemand van zijn familie hem teruggezien. Er komen signalen binnen dat hij in het Nederlandse kinderprostitutiecircuit is beland, maar daar zijn geen bewijzen voor.

Manuel zou eerst in Rotterdam en daarna in Amsterdam in het pedocircuit zijn terechtgekomen. De politie kreeg diverse tips over de zaak, maar stelt geen enkel bewijs te hebben voor Schadwalds aanwezigheid in Nederland. Een informant zou volgens de kranten hebben verklaard dat Manuel zich op een zeilboot met de naam Apollo in een ligplaats in Spaarnwoude zou bevinden.

De AIVD zou melding hebben gemaakt van de gewelddadige dood van een jongen aan boord van een boot. Omdat er hooggeplaatste figuren aan boord waren, werd die zaak volgens bronnen stilgehouden. Het is niet met zekerheid te zeggen dat de overleden jongen daadwerkelijk Manuel is.

De Amsterdamse politie meldt aan het AD dat er geen bewijzen zijn dat Manuel daadwerkelijk in Nederland was. Dat staat haaks op zes verklaringen van mensen die hem gezien zouden hebben en die in het bezit zijn van de krant. Zo zegt een voormalig politiechef: 'Natuurlijk was de jongen hier. Maar over deze zaak zal nooit licht schijnen.'

Bron; Parool.nl

No comments: