Wednesday, January 12, 2022

GETUIGE NOEMT OOK PRINS CLAUS IN MISBRUIKZAAK DEMMINK

18.04.2016 | 14:15 UUR | ANOUK KEMPER 

Joris Demmink, de voormalig justitietopman, wordt verdacht van het misbruiken van minderjarige jongens. Vandaag worden er getuigen gehoord in de zaak. Opvallend: ook prins Claus wordt genoemd.

Getuige Koos van Woudenberg noemt de prins “in relatie tot jonge jongens”, meldt het AD.

Machtig netwerk 
Demmink wordt verdacht van betrokkenheid bij een groot kindermisbruik-netwerk in de jaren 80, waarvan Van Woudenberg zegt een van de slachtoffers te zijn. Hij was destijds vijftien jaar en zou misbruikt zijn in het appartement van professor Ger van Roon. In die woning zegt hij ook oud-minister Onno Ruding en oud-burgemeester Ed van Thijn te hebben gezien. Hij verklaart prins Claus te hebben gezien in een horeca-gelegenheid “in relatie tot jonge jongens”. 

Hoogste ambtenaar 
Demmink was tot 1 november 2012 de hoogste ambtenaar van het ministerie van Justitie. De belangrijkste getuige is Bart van Well (43), die werkte als jongensprostituee. Volgens hem en andere getuigen was Amsterdam in de jaren tachtig een vrijplaats voor pedofielen. Toen eind jaren negentig bleek dat ook justitiemedewerkers en officieren klant waren geweest, werd het geheime ‘Rolodex-onderzoek’ opgestart.

Verdachten wisten al van onderzoek’ 
In het kader van het Rolodex-onderzoek wordt ook Fred Teeven opnieuw gehoord. Hij was destijds officier van justitie en kan misschien verklaren waarom het onderzoek al bekend was bij de verdachten voor het goed en wel was opgestart. Ook oud-minister van Justitie Ivo Opstelten moet opnieuw getuigen.

Ongeluk 
Twee jaar geleden kwam ook in het nieuws dat journalist Fred de Brouwer, die regelmatig over de zaak Demmink schreef, in Thailand om het leven was gekomen bij een ongeluk dat als ‘verdacht’ werd omschreven.

Bron; Linda.nl

No comments: