Wednesday, January 12, 2022

Journalist die schreef over Demminkaffaire overleden

De Nederlandse journalist Fred de Brouwer, die in 2003 al schreef over de Demminkaffaire, is afgelopen vrijdag in Thailand omgekomen bij een verkeersongeluk. In verschillende media zingt de vraag rond of het wel echt een ongeluk was.
Redactie17 maart 2014, 08:30

De Brouwer, die in het verleden voor de Panorama werkte, schreef in 2003 in samenwerking met de Gay Krant een aantal artikelen over jongensprostitutie in het Eindhovense Anne Frank Plantsoen. Daarin kwam naar voren dat er mogelijk topambtenaren bij waren betrokken.

In zijn huidige woonplaats Thailand is de journalist vrijdag op zijn scooter ten val gekomen en aangereden door een auto. Volgens De Telegraaf emigreerde De Brouwer kort na zijn publicaties over Demmink, die gerectificeerd moesten worden, naar Thailand omdat hij zich naar eigen zeggen in Nederland niet meer thuis voelde.

In zijn Spitscolumn van vanochtend noemt Jan Dijkgraaf het ongeluk van zijn oud-collega 'een wonderlijk toeval'. Hij sluit zijn column af met de woorden: 'Wat is het lot Joris Demmink wéér gunstig gezind.'

De Brouwer had de afgelopen weken contact met Nederlandse media, onder andere Pauw & Witteman, vanwege zijn vroegere publicaties over de Demminkaffaire.

Bron; Parool.nl

No comments: