Tuesday, April 19, 2011

RTL NIEUWS: GOOGLE STEELT UW GEGEVENS!

Vandaag om half acht op het nieuws werd gezegd "Google steelt uw gegevens, die streetview-auto's deden meer dan alleen foto's maken aldus Roelof Hemmen van het RTL Nieuws.
"Dingen als wachtwoorden zijn verzameld door Google, als Google dit kan, kan een ander het ook."
Wat verdere info;

"Google heeft tijdens het in kaart brengen van draadloze netwerken voor Streetview wachtwoorden, URLs en zelfs complete e-mails onderschept, zo laat de zoekgigant in een blogposting weten. Toen het bedrijf in mei opbiechtte dat er privégegevens van onbeveiligde WiFi-netwerken waren verzameld, zou nog niemand de data hebben geanalyseerd. Inmiddels hebben verschillende externe toezichthouders de opgeslagen informatie onderzocht, waarvan zeven onderzoeken nu zijn afgelopen.

Wachtwoorden
"Vanuit die onderzoeken is duidelijk dat het voornamelijk om gefragmenteerde data gaat, maar in sommige gevallen complete e-mails en URLs zijn onderschept, alsmede wachtwoorden. We willen deze data zo snel als mogelijk verwijderen, en ik wil voor het feit dat we het in de eerste plaats hebben verzameld excuses aanbieden", zegt Alan Eustace, Senior Vice President Engineering & Research.

Inmiddels heeft Google aanpassingen aangekondigd om de "interne privacy en security practices" te verbeteren, waar uiteindelijk alle gebruikers van zouden moeten profiteren. Het gaat dan om het aanbrengen van 'privacy controls', trainen van personeel en compliance."


Source 1

Source 2

Source 3

Source 4

No comments: