Friday, November 4, 2011

'DNA alle burgers vastleggen'

AMSTERDAM - Iedere Nederlander zou DNA moeten afstaan voor een landelijke databank.

Dat zegt voormalig politiechef Lex Mellink tegen RTV Utrecht. Mellink was jaren geleden betrokken bij het vastgelopen onderzoek naar de Utrechtse serieverkrachter. Hij stelt dat de opsporing met hulp van DNA erg is veranderd.

Volgens Mellink is de tijd nu rijp voor ingrijpende maatregelen. "Ik zou het heel fijn vinden als in de Tweede Kamer een grondig debat zou komen over de mogelijkheden van DNA." De oud-politiechef vindt dat de landelijke DNA-databank alleen onder strikte voorwaarden zou mogen worden geraadpleegd, om zo de privacy van mogelijke verdachten te waarborgen.

Er bestaat al een DNA-databank met profielen van verdachten en veroordeelden en sporen van onopgeloste misdrijven.

bron; Telegraaf.nl

-

Zijn ze nou helemaal gek geworden? Hebben we dan binnenkort helemaal geen privacy meer? Ow, was even vergeten dat dit natuurlijk de bedoeling is, allemaal onder het mom 'veiligheid', allemaal geinstigeerd door zaken als het 'pedo-netwerk' e.d. Allemaal lekker uitgespeeld door de media, zodat de gewone burger straks niets meer te vertellen heeft, het lijkt wel een martial law! Nog even en ze tappen onze telefoons ook af, of gebeurd dat soms niet al? Maar goed, ik dwaal af.. Dit is wederom een stapje dichterbij naar al gehele controle van de elite op de massa.. Het zijn dan nu nog wel plannen, maar het feit dat het geopperd word zegt waarschijnlijk al meer dan genoeg.. Vaarwel het goede oude Nederland...

No comments: