Tuesday, August 30, 2011

'Drinkwatertarieven kunstmatig hoog'


De drinkwatertarieven worden kunstmatig hoog gehouden. De winsten van drinkwaterbedrijven zijn dan ook buitenproportioneel voor de taken die zij uitvoeren en de risico's die zij lopen. Dit stelde de belangenbehartiger voor zakelijke energie- en waterverbruikers (VEMW) dinsdag op basis van eigen onderzoek.

De belangenorganisatie vindt dat de overheid niet kritisch genoeg is met het toezicht op de drinkwaterbedrijven en roept het parlement op hier zijn controlerende taak op zich te nemen.

,,De drinkwaterbedrijven lopen in hun bedrijfsvoering als monopolisten nauwelijks risico's'', zegt directeur Hans Grünfeld van VEMW. ,,Hun investeringen zijn al jaren historisch laag.'' De bedrijven hadden in 2010 een eigen vermogen van 1,8 miljard euro. Zij vergaarden dat uit de winsten die ze mogen maken van de overheid, aldus de organisatie.

,,Industrie en organisaties die veel drinkwater gebruiken hebben het nakijken. Maar ook de consument betaalt te veel voor zijn drinkwater. Dit is al jaren bekend, maar de overheid doet er tot nu toe niks aan.''


En ik blijf het zeggen;

No comments: