Sunday, May 20, 2012

'NAVO-betogers planden aanval kantoor Obama'

CHICAGO - De politie van de Amerikaanse stad Chicago heeft drie linkse activisten opgepakt. Volgens aanklagers wilden zij aanslagen plegen bij de NAVO-top, die zondag in de stad wordt gehouden. Ze zouden onder meer het campagnehoofdkwartier van president Barack Obama hebben willen aanvallen. „Dit zijn geen vreedzame demonstranten, het zijn binnenlandse terroristen”, zei aanklager Anita Alvarez zaterdag.

De drie waren woensdag gearresteerd. Ze zouden onder meer het campagnehoofdkwartier van president Barack Obama, die uit Chicago komt, hebben willen aanvallen. Ook zouden ze het huis van burgemeester Rahm Emanuel en vier politiebureaus op het oog hebben gehad.

Justitie zegt dat de drie molotovcocktails aan het maken waren, maar volgens medestanders was dat apparatuur om bier mee te brouwen.

De advocaten van het drietal klagen over de politieaanpak. „De politie komt met erg sensationele aanklachten en preventieve invallen. Volgens ons is dat een intimidatiepoging, zodat mensen niet meer protesteren en de straat opgaan”, zeiden ze.

Bron; Telegraaf.nl

No comments: