Wednesday, May 9, 2012

Disney's mysterieuze 'Club 33' opent deuren

AMSTERDAM - De exclusieve en mysterieuze 'Club 33' van Disneyland Californië laat voor het eerst in tien jaar weer nieuwe leden toe.

Verborgen achter een paar duffe groene deuren op New Orleans Square in Disneyland Californië is een VIP-ruimte verborgen met een haast mythische status. Bijna niemand weet van het bestaan van deze 'Club 33', die door Walt Disney werd opgericht om speciale gasten en beroemdheden de kans te geven om zich terug te trekken op het attractiepark.

Voor het eerst in tien jaar staat de deur op een kier en stuurt Disney weer uitnodigingen rond. De eerste honderd mensen op de wachtlijst hebben de prestigieuze brief inmiddels op de deurmat liggen. Leden van de club moeten een flink bedrag betalen om erbij te horen: meer dan 10.000 dollar aan inschrijfkosten en jaarlijks ruim 3500 dollar lidmaatschapskosten. Onder andere Johnny Depp en Elton John staan op de ledenlijst maar ook topmannen en vrouwen van bedrijven als Boeing, Chevron, en AT&T hebben gebruik gemaakt van Club 33.

Bijbehorende privileges zijn VIP-rondleidingen, toegang tot club 1901, hotel upgrades, een parkeerkaart, toegang tot het park buiten de openingstijden en daarnaast worden leden als eerste op de hoogte gebracht van nieuwe ontwikkelingen binnen het entertainmentbedrijf. De club is tevens de enige plek in het Disney-park waar alcoholische dranken verkrijgbaar zijn.

Bron; Telegraaf.nl

No comments: