Tuesday, September 6, 2011

'Waanstoornis waxinegooier staat niet vast'

DEN HAAG -  Dat Erwin L., de man die op Prinsjesdag 2010 een waxinelichthouder naar de Gouden Koets zou hebben gegooid, aan waanstoornissen lijdt, is niet voldoende onderzocht. Dat vindt psycholoog Ernst Ameling, die voor de verdediging een contra-expertise heeft gemaakt.
De psycholoog van het Pieter Baan Centrum (PBC) vindt dat L. volledig ontoerekeningsvatbaar is, omdat hij aan een waanstoornis lijdt. De rechtbank in Den Haag bespreekt dinsdag diverse psychische rapportages over de verdachte.

Erwin L. heeft bekend dat hij de kaarshouder naar het rijtuig heeft gegooid waarin koningin Beatrix, Willem-Alexander en Máxima zaten. Hij deed dat omdat hij vindt dat Beatrix onterecht op de troon zit en aandacht voor zijn overtuiging wilde.

Deskundige Ameling meent dat L. verminderd, maar niet volledig, ontoerekeningsvatbaar is. „En of hij aan een waanstoornis lijdt, dat weet ik nog zo net niet.” Of er kans is dat L. in herhaling zal vallen als hij vrij is, daar is volgens Ameling „geen zinnig woord over te zeggen”.


Bron: Telegraaf.nl


-

En zo mensen, worden mensen behandeld die out-of-the-box denken.. Mensen die een andere overtuiging hebben (in dit geval gegrond, bekijk mijn 'Bilderberg Queen' video maar eens) worden voor gek verklaard, en weggestopt in een psychiatrisch odnerzoekcentrum omdat wat hij zegt wel eens mensen kan gaan beroeren het zelf te gaan onderzoeken/geloven..

No comments: