Thursday, November 7, 2013

Polonium in lichaam Arafat toont moord aan


Voor zijn weduwe Suha staat het nu vast: Yasser Arafat is vergiftigd. In het lichaam van de overleden Palestijnse leider is een abnormale hoeveelheid van de radioactieve stof polonium-210 aangetroffen, meldde nieuwszender Al-Jazeera vandaag op gezag van Zwitserse onderzoekers. De onderzoekers uit Lausanne meldden eerder al dat ze polonium op zijn kleding hadden gevonden.

In het onderzoeksrapport dat ze woensdag aan de nabestaanden overdroegen, melden ze dat ook in zijn ribben en bekken hoge concentraties van de dodelijke stof zaten. Al-Jazeera meldde dat het volgens de onderzoekers '83 procent zeker is dat Arafat is vergiftigd'. Weduwe Suha en dochter Zahwa vertelden de tv-zender dat zij dat nu zeker weten. Arafat overleed in 2004 op 75-jarige leeftijd in een militair ziekenhuis in Parijs.

Hij was toen al jarenlang de leider van het Front voor de Bevrijding van Palestina (PLO) en president van de Palestijnse Autoriteit. Vrijwel direct na zijn dood gingen er geruchten dat hij vergiftigd zou zijn door de Mossad, de Israƫlische geheime dienst.

Concrete bewijzen daarvoor waren er echter niet. Om een einde aan de onduidelijkheid te maken, werden monsters genomen van zijn stoffelijke resten, die in een mausoleum in Ramallah liggen. Volgens de onderzoekers zou het goed kunnen dat Arafat is vergiftigd, maar over de schuldvraag lieten zij zich niet uit.

BRON: AD.nl

Ik berichtte al eerder van een mogelijke dood aan Polonium, klik HIER voor het zien van de documentaire gemaakt door Al-Jazeera.

No comments: